NejRecept.cz Dezerty Moučníky JAMAJKA řezy - fotopostup
JAMAJKA řezy - fotopostup
Recept JAMAJKA řezy - fotopostup
Triniti Triniti    ·   31.5.2015

JAMAJKA řezy - fotopostup

S upečením tohoto koláče ohromíte každého. Luxusní banánové řezy pod názvem JAMAJKA. Trochu náročnější na přípravu, ale stojí za vyzkoušení. Autor: Triniti

120 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
špetka
sůl
3/4 šálku
polohrubá mouka
3/4 šálku
kr. cukr
2 lžíce
kakao
1 bal.
čokoládový pudink
1 lžička
prášek do pečiva

Želatina:

3 lžíce
citronová šťáva
8 lžic
studená voda
podle chuti
cukr
4 lžíce
kyselý džem
8 ks
banán
1 ks
citron
3 bal.
žlutá želatina

Krém:

400 ml
smetana ke šlehání
2 lžíce
moučkový cukr
50 g
čokoládová rýže
1 lžíce
prášková želatina (kopcovitá lžíce)
1/3 šálku
horká voda

Dále budeme potřebovat:

3 lžíce
citronová šťáva
8 lžic
studená voda
podle chuti
cukr
250 g
mascarpone
150 g
smetana ke šlehání
1 lžíce
kr. cukr
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky a žloutky si oddělíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Postupně přidáváme cukr a za stálého mixování vyšleháme. Přidáme žloutky, krátce mixujeme na středně rychlých otáčkách a nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a kakaem.
  2. Takto připravené těsto navrstvíme na plech o velikosti 25 x 35 cm, který jsme vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud se kraje neoddělují od stěn plechu (asi 25 minut). Upečené těsto necháme vychladnout a rozkrojíme ho na polovinu.
  3. Jeden plát těsta polijeme připravenou polevou - studená voda + citronová šťáva + cukr podle chuti. Pak naneseme tenkou vrstvu kyselého džemu a naskládáme banány, které jsme si rozkrojili na polovinu. Polijeme je citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
  4. Připravíme si žlutou želatinu podle návodu na obalu - v tomto případě jsme želatinu připravili následovně: želé jsme nasypali do většího hrnce, zalily ho litrem teplé vody a důkladně promíchaly. Želé necháme nabobtnat. Když vidíme, že želé tuhne, začneme ho nanášet na banány.
  5. Smetanu na šlehání spolu s cukrem vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme čokoládovou rýži a promícháme (pokud nemáme čokoládovou rýži, můžeme na hrubém struhadle nastrouhat hořkou čokoládu). Želatinu připravíme v horké vodě, necháme mírně vychladnout a přidáme ji k vyšlehané smetaně. Důkladně spojíme a navrstvíme na želatinovou hmotu.
  6. Druhý plát těsta stejně potřeme připravenou polevou jako první - citronová šťáva + voda + cukr podle chuti a položíme ho na šlehačkový krém.
  7. Mascarpone s cukrem a smetanu ke šlehání zvlášť vyšleháme a nakonec je jemně vařečkou spojíme. Navrstvíme na vrch a pěkně uhladíme.
  8. Odložíme do chladničky ztuhnout a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář