NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Japonská roláda "HURICAN"
Japonská roláda "HURICAN"
Recept Japonská roláda "HURICAN"
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   4.5.2020

Japonská roláda "HURICAN"

Ufff!!! Tak tohle budu muset za domácí úkol ještě hóóódně potrénovat! Ale protože chuťově je roláda senzační, určitě jsem se s ní nevztekala naposled. Autor: Danka

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vajec
110 g
krystalu
110 g
hladké mouky
1/2 lžičky
prášku do pečiva
90 ml
mléka
60 ml
oleje
1 a 1/2 lžíce
holandského kakaa
3 lžíce
vody

Na plnění:

šlehačka + cukr dle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. V jedné misce vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s 55g krystalu do husté pěny.
  2. V druhé misce vyšleháme šlehačem bílky do pěny a postupně po částech zašleháme 55g krystalu.
  3. Poté obě hmoty spojíme pomocí stěrky, vmícháme směs mouky a kypřícího prášku a důkladně promícháme. V "našpiněné" misce, která se nám uvolnila spojením všech směsí, si rozmícháme olej s mlékem (nečekejte kompaktní směs, vždy se bude alespoň minimálně oddělovat olej od tekutiny), do této směsi přidáme část těsta, vymícháme stěrkou dohladka a výslednou hmotu vlijeme do těsta a dobře promícháme.
  4. Polovinu těsta vlijeme na menší plech, vystlaný pomaštěným pečícím papírem (mám rozměr 38x25cm, ale asi by mohl být i o něco větší) a druhou polovinu obarvíme směsí kakaa a tří lžic vody (míchám ve sklence, tato směs se lépe zapracuje do těsta než samotné suché kakao).
  5. Tmavé těsto přendáme do cukrářského sáčku s větší hladkou hubičkou a nastříkáme rovnoměrně na světlé těsto. Poté obráceným koncem stěrky nebo vařečky "projedeme" těsto po celé šířce plechu v odstupech cca 2cm až na dno (prostě jako bychom kreslili linky po dně plechu), pak totéž zopakujeme podélně a následně několikrát s celým plechem bouchneme o stůl, abychom se zbavili nežádoucích bublin u dna a pečeme 20 minut na 170 stupňů.
  6. Upečený plát převrátíme na čistý pečící papír, necháme zchladnout a pak i s papírem stočíme, a to od širší strany, kterou jsme "linkovali" naposledy (to je prý důležité pro tvorbu vzorku).
  7. Zcela vychladlý plát rozmotáme, potřeme ušlehanou šlehačkou, opět zamotáme a dáme do lednice vychladit. Použila jsem svou oblíbenou instantní šlehačku.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář