Japonský cheesecake JEN ze tří surovin

Velmi jednoduchý japonský dort jen z TŘECH surovin. Pečeme půl hodinu a příprava netrvá ani 15 minut. Autor: kvietok278

Recept Japonský cheesecake JEN ze tří surovin

Suroviny

Budeme potřebovat:
120 gmascarpone
120 gbílá čokoláda
3 ksvejce

Postup přípravy

  1. Připravíme si suroviny, kulatou formu na pečení (průměr 16 cm), kterou vyložíme papírem na pečení a troubu si předehřejeme na 170 stupňů.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Vaječné bílky oddělíme od žloutků. Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně vychladnout. Přimícháme mascarpone a vymícháme do hladka, přidáme 3 žloutky a nakonec i ušlehaný sníh.
  3. Hmotu navrstvíme do formy a pár krát jemně hodíme formou o stůl, aby se ztratily bublinky, které vznikly litím.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Kulatou formu uložíme do hlubšího plechu, do kterého nalijeme horkou vodu a pečeme 15 minut při teplotě 170 stupňů. Po 15 minutách teplotu snížíme na 160 stupňů a pečeme dalších 15 minut. Potom troubu vypneme a dort necháme ještě 15 minut dojít. Dort vyjmeme a necháme zcela vychladnout.

Inspirovala jsem se videem, které si můžete prohlédnout zde: