NejRecept.cz Dezerty Moučníky Japonský vítr
Japonský vítr
Recept Japonský vítr
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   23.10.2015

Japonský vítr

Vynikající extra krémové řezy se skrývají pod názvem japonský vítr.

Suroviny

Budeme potřebovat:

5 ks
bílky
150 g
moučkový cukr
1 lžíce
ocet
2 lžíce
dětská krupice

Krém 1:

10 ks
žloutku
100 g
kr. cukr
100 g
čokoláda
200 g
lískové ořechy
200 g
máslo

Krém 2:

1/2 l
smetana ke šlehání
2 bal.
Smetafix
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme s cukrem a octem do tuhé pěny a vařečkou přimícháme dětskou krupici. Těsto rozdělíme na polovinu a každou část navrstvíme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud těsto jemně nezhnědne. Upečené těsta necháme vychladnout.
  2. Krém 1:
    Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, přidáme čokoládu a mleté lískové oříšky. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Potom přidáme máslo a vyšleháme.
  3. Krém 2:
    Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky a rozdělíme ji na polovinu.
  4. Na jedno těsto navrstvíme čoko krém, navrstvíme polovinu šlehačky, uložíme druhý plát těsta, znovu navrstvíme čoko krém a na vrch navrstvíme druhou polovinu šlehačky. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář