Japonský vítr

Přidal: NejLucka, 23.10.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vynikající extra krémové řezy se skrývají pod názvem japonský vítr.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 23.10.2015
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
SUROVINY
Budeme potřebovat:
5 ksbílky
150 gmoučkový cukr
1 lžíceocet
2 lžícedětská krupice
Krém 1:
10 ksžloutku
100 gkr. cukr
100 gčokoláda
200 glískové ořechy
200 gmáslo
Krém 2:
1/2 lsmetana ke šlehání
2 bal.Smetafix
- Bílky vyšleháme s cukrem a octem do tuhé pěny a vařečkou přimícháme dětskou krupici. Těsto rozdělíme na polovinu a každou část navrstvíme na papírem vyložený plech na pečení a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů, dokud těsto jemně nezhnědne. Upečené těsta necháme vychladnout.
- Krém 1:
Žloutky vyšleháme s cukrem ve vodní lázni, přidáme čokoládu a mleté lískové oříšky. Hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Potom přidáme máslo a vyšleháme. - Krém 2:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem do tuhé šlehačky a rozdělíme ji na polovinu. - Na jedno těsto navrstvíme čoko krém, navrstvíme polovinu šlehačky, uložíme druhý plát těsta, znovu navrstvíme čoko krém a na vrch navrstvíme druhou polovinu šlehačky. Odložíme do lednice na minimálně 3 hodiny.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU