NejRecept.cz Sváteční pečení Velikonoce Velikonoční nádivka Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem
Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem
Recept Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Já jsem v dostatečném předstihu připravila i tuto velikonoční nádivku, kterou jsem doplnila i o medvědí česnek. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   5.3.2020

Jarní nebo i velikonoční nádivka s medvědím česnekem

Já jsem v dostatečném předstihu připravila i tuto velikonoční nádivku, kterou jsem doplnila i o medvědí česnek. Autor: Triniti

65 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
8 ks
rohlík
200 ml
mléko
1 ks
větší cibule
svazek
jarní cibulka
400 g
uzené maso
3 ks
uvařené vajíčko
podle chuti
medvědí česnek
podle chuti
špenát
6 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
podle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, které zalijeme teplým mlékem a necháme odstát, aby nabobtnaly.
  2. Na pánvi ohřejeme trochu másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a krátce osmahneme. Když je cibule osmažená, přidáme na menší kousky nakrájené uzené maso. Osmaženou cibuli s uzeným necháme bokem vychladnout.
  3. Rohlíky scedíme, přidáme na menší kousky nakrájená uvařené vajíčka, zelenou část z jarní cibulky, medvědí česnek a špenát. Promícháme.
  4. V menší misce rozšleháme vajíčka, která osolíme, opepříme podle chuti. Na závěr rozšlehaná vajíčka přidáme k směsi a nezapomeneme ani na prášek do pečiva.
  5. Připravenou hmotu navrstvíme do máslem vymazaného pekáče a dáme zapéct do trouby.
  6. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář