Játra na slanině

Recept Játra na slanině

Přidal: , 3.5.2015

Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd, 15 minutovky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Rychlovka na oběd. Chutné a nenáročné. Autor: siesta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 3.5.2015

Kategorie: Maso, Vnitřnosti, Oběd, 15 minutovky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gjater (drůbeží, vepřová)
1 ksvětší cibule
100 gslaniny
3 stroužkyčesneku
sůl
majoránka
tuk na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Na rozpálené pánvi si orestujeme na půlkolečka nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a osmahneme dorůžova. Sundáme z pánve a necháme na ní jen tuk.
  2. Játra omyjeme a osušíme. Máme-li hovězí nebo vepřová, nakrájíme si je na plátky asi 0,5cm vysoké. V misce si utřeme česnekovou pastu z prolisovaného česneku a soli, a tou pomažeme játra. Restujeme na rozpálené pánvi a před otočením na druhou stranu posypeme rozdrcenou majoránkou.
  3. Když máme játra hotová (můžeme podle chuti dosolit), vrátíme na pánvičku cibuli a slaninu a promícháme.
  4. Podáváme s hranolkami nebo brambory, nezapomeneme na tatarskou omáčku.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit