Játrová paštika od Nadi

Přidal: NejLucka, 19.6.2015
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Vnitřnosti, Maso
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Domácí paštika je domácí paštika. Kuřecí játra, šalotka, česnek, máslo, sádlo, ...
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 19.6.2015
Kategorie: Pomazánky, Paštiky, Vnitřnosti, Maso
SUROVINY
500 gchlazených kuřecích jater
1 ksšalotka
1 stroužekčesneku
1 lžícemásla
1 lžícesádla
špetkastrouhaného muškátové oříšku
4 snítkytymiánu
250 gmásla (50 g si ponecháme na další použití)
150 ml31% smetany ke šlehání
2 lžícemandlových lupínků
2 lžícesušených nasekaných brusinek
čerstvě drcený pepř
sůl
- Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.
- Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět.
- Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat. Stáhneme z plamene a necháme vychládnout.
- Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla. Rozmixujeme dohladka. Podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme madle a brusinky a urovnáme do misek.
- Zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchládnout. Máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme na čerstvé nebo opečené bagetě.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Pečeňová paštéta od Nadi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pasztet z wątróbki z przepisu od Nadii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Leberpastete von Nadja an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Házi májkrém Nadi módra.
KOMENTÁŘE K RECEPTU