Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.
Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět.
Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat. Stáhneme z plamene a necháme vychládnout.
Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla. Rozmixujeme dohladka. Podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme madle a brusinky a urovnáme do misek.
Zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchládnout. Máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme na čerstvé nebo opečené bagetě.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé kuchařky - Naďa Indruchová