NejRecept.cz Pomazánky Paštiky Játrová paštika od Nadi
Játrová paštika od Nadi
Recept Játrová paštika od Nadi
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Vaření s Tomem

Domácí paštika je domácí paštika. Kuřecí játra, šalotka, česnek, máslo, sádlo, ...

NejLucka NejLucka    ·   19.6.2015

Játrová paštika od Nadi

Domácí paštika je domácí paštika. Kuřecí játra, šalotka, česnek, máslo, sádlo, ...

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
chlazených kuřecích jater
1 ks
šalotka
1 stroužek
česneku
1 lžíce
másla
1 lžíce
sádla
špetka
strouhaného muškátové oříšku
4 snítky
tymiánu
250 g
másla (50 g si ponecháme na další použití)
150 ml
31% smetany ke šlehání
2 lžíce
mandlových lupínků
2 lžíce
sušených nasekaných brusinek
čerstvě drcený pepř
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Játra omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme na menší kousky.
  2. Na sádle a másle necháme zesklovatět pokrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme lístky tymiánu a necháme rozvonět.
  3. Přidáme játra a zprudka restujeme 5 minut. Nesmí být krvavá, uvnitř musí zůstat růžová. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. Přilejeme smetanu a necháme minutu probublávat. Stáhneme z plamene a necháme vychládnout.
  4. Přemístíme do mixéru a přidáme 200 g zcela měkkého másla. Rozmixujeme dohladka. Podle chuti případně ještě dosolíme. Přidáme madle a brusinky a urovnáme do misek.
  5. Zbytek másla necháme rozehřát a trochu zchládnout. Máslem zalejeme povrch játrovky v každé misce. Necháme ztuhnout v lednici. Podáváme na čerstvé nebo opečené bagetě.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář