Játrové bramboráčky z trouby

Bramboráčky trochu jinak. K bramborám jsem přidala kuřecí játra a vznikly z toho vynikající játrové bramboráčky, které jsem nevysmážala na oleji na pánvi, ale pekla jsem je v troubě. Byly stejně křupavé a nebyly vůbec mastné. Do celé masy se přidá i sádlo, aby se vytvořila křupavá kůrka. K tomu jako příloha zeleninový salát, křupavý chlebík nebo klasická bramborová kaše. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 9.8.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Játrové bramboráčky z trouby

Suroviny

500 gkuřecích jater
2 ksvelké brambory ( cca 500 g )
1 ksvejce
2 lžícesolamylu
1,5 lžičkasoli
lžičkapepře
hrstmajoránky
2 lžícesádla
1 ksvětší cibule
4 stroužkyčesneku
1/2 bal.kypř. prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Játra očistíme, odblaníme a nakrájíme na menší kousky. Oloupané brambory nastrouháme jako na bramboráky. Pořádně z nich v dlaních vymačkáme přebytečnou vodu. Cibuli na sádle osmahneme dozlatova.
  2. Do mísy dáme nastrouhané brambory, játra, solamyl, peč. prášek, všechno koření, sůl, vejce, zchládlou cibuli a promícháme. Na plech dáme pečící papír, který můžeme lehce přemáznout sádlem nebo použijeme olej ve spreji. Troubu předehřejeme na 180 st. ( dolní + spodní ohřev )
  3. Lžící děláme malé hromádky. Vyjde jich 12. Pečeme 20 minut, pak obrátíme a ještě 15 minut dopékáme z druhé strany.
  4. Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát. Větší jedlíci mohou i vařené brambory.

Můj blog: Vaření s Tomem