Játrové bramboráčky z trouby

Zkoušela jsem podle nového receptu karbanátky z kuřecích jater. Byly vynikající. Samozřejmě jsem si recept upravila podle chutí mých detí. Přidala jsem o bramboru více a vajíčko, aby držely pohromadě. Podávala jsem je pouze se zeleninovým salátem, ale klidně se hodí i klasická bramborová kaše nebo jen vařené brambory. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 5.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Játrové bramboráčky z trouby

Suroviny

500 gkuřecích jater
2 ksvelké brambory (cca 500 g)
1 ksvejce
2 lžícesolamylu
1,5 lžičkasoli
lžičkapepře
hrstmajoránky
2 lžícesádla
1 ksvětší cibule
4 stroužkyčesneku
1/2 bal.kypřícího prášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Játra očistíme a nakrájíme na drobné kousky.
  2. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, pořádně je v dlaních vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny.
  3. Na troše oleje osmahneme cibuli do jemně zlatavé barvy a následně ji prohodíme do větší misky. Necháme mírně vychladnout a přidáme ostatní suroviny. Vše spolu pořádně promícháme a z této hmoty tvarujeme karbanátky.
  4. Ty ukládáme na papírem vyložený plech /já jsem ještě papír postříkala olejem/.
  5. Pečeme na 180 stupňů dozlatova, trvá to asi 20 minut. Pak je obrátíme a dopečeme i z druhé strany.

Zdroj: Vaření s Tomem