NejRecept.cz Dezerty Koláče Jeden z nejlepších a nejjednodušších receptů na tradiční žloutkové řezy.
Jeden z nejlepších a nejjednodušších receptů na tradiční žloutkové řezy.
Jeden z nejlepších a nejjednodušších receptů na tradiční žloutkové řezy.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Zuzana Karvaiova

Na přání mé maminky, která je miluje. Dělala jsem je poprvé a musím říct, že chutnají skvěle. Recept mám z internetu a zůstávám mu věrná, protože je fantastický. Autor: Zuzana Karvaiova

NejLucka NejLucka    ·   17.7.2024

Jeden z nejlepších a nejjednodušších receptů na tradiční žloutkové řezy.

Na přání mé maminky, která je miluje. Dělala jsem je poprvé a musím říct, že chutnají skvěle. Recept mám z internetu a zůstávám mu věrná, protože je fantastický. Autor: Zuzana Karvaiova

25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

210 g
máslo
170 g
moučkový cukr
170 g
mleté ​​vlašské ořechy
170 g
polohrubá mouka
1 lžíce
prášek do pečiva
130 ml
mléko
1 ks
citron - kůra
špetka
sůl
5 ks
bílek

Poleva:

5 ks
žloutek
200 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Vyzkoušejte podle tohoto receptu žloutkové řezy, které byly fantastické. Tento lahodný dezert lze také připravit s mákem, což určitě vyzkouším příště.

  1. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do tuhé pěny, postupně přilijeme vlažné mléko a prosejeme přes síto smíšené sypké suroviny - mouku s práškem do pečiva a nakonec i mleté ​​ořechy a nastrouhanou kůru z citronu.
  2. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme k ořechové hmotě.
  3. Těsto naneseme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 20-30 minut při teplotě 170 stupňů.
  4. Než se peče těsto, vyšleháme žloutky s cukrem do tuhé pěny a naneseme na ještě horké těsto a necháme polevu zaschnout.
  5. Řezy krájíme ostrým nožem, který máčíme v horké vodě.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář