NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Jednoduchá a výborná retro domácí treska podle ČSN. Lepší v obchodě nenajdete.
Jednoduchá a výborná retro domácí treska podle ČSN. Lepší v obchodě nenajdete.
Recept Jednoduchá a výborná retro domácí treska podle ČSN. Lepší v obchodě nenajdete.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Domácí treska je dokonalá k pohoštění blízkých, kteří vás navštíví během vánočních svátků, nebo jako chutné občerstvení na silvestrovské oslavy. Její příprava není vůbec náročná, přičemž výsledná chuť je více než dokonalá.

siky.silvia siky.silvia    ·   25.12.2024

Jednoduchá a výborná retro domácí treska podle ČSN. Lepší v obchodě nenajdete.

Domácí treska je dokonalá k pohoštění blízkých, kteří vás navštíví během vánočních svátků, nebo jako chutné občerstvení na silvestrovské oslavy. Její příprava není vůbec náročná, přičemž výsledná chuť je více než dokonalá.

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
800 – 1 000 g
kvalitní tresčí filety
400 ml
majonéza
350 ml
ocet
3 – 4 lžíce
hořčice
2 ks
středně velká mrkev
2 ks
cibule
5 – 6 ks
celý černý pepř
5 ks
bobkový list
1/2 lžičky
sůl
podle potřeby
mletý černý pepř
3 l
voda
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Domácí tresku připravuji velmi ráda. Na rozdíl od kupované chutná mnohem lépe. Nemluvě o tom, že si ji mohu přizpůsobit přesně podle sebe. Tresku běžně připravuji během vánočních svátků a na Silvestra, kdy skvěle doplňuje jednohubky s domácími pomazánkami.

  1. Nejprve si připravíme nálev, ve kterém tresku uvaříme. V hrnci smícháme vodu a 300 ml octa. Následně přidáme bobkový list, celý černý pepř a vaříme přibližně 5 až 7 minut.
  2. Do připraveného nálevu vložíme rozmrazenou tresku a vaříme 15 minut. Poté slijeme a necháme vychladnout.
  3. Maso z tresky natrháme, přidáme k němu nastrouhanou mrkev, kterou jsme povařili 5 minut v osolené vodě, nadrobno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici a zbývající ocet (50 ml). Nakonec už jen ochutíme solí, mletým černým pepřem a vše důkladně promícháme.
  4. Hotovou tresku dáme do lednice na 4 až 5 hodin a následně podáváme.

Treska nejlépe chutná s čerstvým pečivem. Můžete ji použít například na přípravu jednohubek nebo obložených chlebíčků. Po dokončení ji skladujte po celou dobu v lednici a zkonzumujte během několika dní.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář