Jednoduchá hrášková polévka

Tak tuto polévku zvládnou i začátečníci v kuchyni. Hrášková polévka s krupicovými haluškami. Dobrou chuť!

Recept Jednoduchá hrášková polévka

Suroviny

Potřebujeme:
450 gmraženého hrášku
3 lvody
2 kostkyzeleninový bujón nebo 2 lžíce vegety
pepř
sůl
Krupicové halušky:
1 ksvejce
2 lžícemásla
sůl
dětská krupice podle hustoty

Postup přípravy

  1. Do vody si dáme mražený hrášek, přivedeme do varu a přidáme bujón, sůl a pepř. Povaříme tak 10 - 15 minut, aby byl hrášek křupavý.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Mezi tím si uděláme halušky. V hlubokém talíři si rozmícháme vejce sůl a máslo a podle hustoty přidáváme krupici - do takové hustoty, abychom lžící mohli z talíře vykrajovat noky do polévky.
  3. Po 15 minutách polévku ochutnáme dochutíme a lžící naházíme halušky do polévky a necháme ještě tak 5 minut přejít varem. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Pečené, varené s Ivou