Jednoduchá hrášková polévka

Přidal: NejLucka, 19.4.2015
Kategorie: Luštěniny, Hrášková a hrachová polévka, Hrách, Noky, Husté polévky, Přílohy, Polévky
Tak tuto polévku zvládnou i začátečníci v kuchyni. Hrášková polévka s krupicovými haluškami. Dobrou chuť!
Přidal: NejLucka, 19.4.2015
Kategorie: Luštěniny, Hrášková a hrachová polévka, Hrách, Noky, Husté polévky, Přílohy, Polévky
SUROVINY
Potřebujeme:
450 gmraženého hrášku
3 lvody
2 kostkyzeleninový bujón nebo 2 lžíce vegety
pepř
sůl
Krupicové halušky:
1 ksvejce
2 lžícemásla
sůl
dětská krupice podle hustoty
- Do vody si dáme mražený hrášek, přivedeme do varu a přidáme bujón, sůl a pepř. Povaříme tak 10 - 15 minut, aby byl hrášek křupavý.
- Mezi tím si uděláme halušky. V hlubokém talíři si rozmícháme vejce sůl a máslo a podle hustoty přidáváme krupici - do takové hustoty, abychom lžící mohli z talíře vykrajovat noky do polévky.
- Po 15 minutách polévku ochutnáme dochutíme a lžící naházíme halušky do polévky a necháme ještě tak 5 minut přejít varem. Dobrou chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jednoduchá hrášková polievka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU