NejRecept.cz Část dne Oběd Jednoduchá omáčka z kuřecích jater s rýží.
Jednoduchá omáčka z kuřecích jater s rýží.
Recept Jednoduchá omáčka z kuřecích jater s rýží.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Bednařová

Omáčka z kuřecích jater je klasikou slovenské kuchyně. Její příprava je jednoduchá, takže ji zvládne úplně každý. Navíc skvěle chutná a dokáže výborně zasytit. Pokud ji chcete vyzkoušet, inspirujte se tímto receptem, díky kterému se vám vždy podaří. Autor: Jana Bednařová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   14.10.2024

Jednoduchá omáčka z kuřecích jater s rýží.

Omáčka z kuřecích jater je klasikou slovenské kuchyně. Její příprava je jednoduchá, takže ji zvládne úplně každý. Navíc skvěle chutná a dokáže výborně zasytit. Pokud ji chcete vyzkoušet, inspirujte se tímto receptem, díky kterému se vám vždy podaří. Autor: Jana Bednařová

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
3 ks
cibule
1 kg
kuřecí játra
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý pepř
podle chuti
drcený kmín
1 a 1/4 l
vývar
podle potřeby
olej
podle potřeby
hladká mouka
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

K omáčce z kuřecích jater můžete servírovat různé přílohy. Mně se nejvíce osvědčila rýže, ale výraznou chuť pokrmu dokáže zjemnit i salát z čerstvé zeleniny. Nejlépe uděláte, když vyzkoušíte více kombinací a zjistíte, která je pro vás ta nejlepší.

  1. Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  2. Když cibule lehce zhnědne, přidáme k ní umytá, očištěná a nakrájená játra. Vše osolíme, ochutíme mletým pepřem a kmínem a chvíli restujeme.
  3. Játra zalijeme vývarem a přibližně 10 až 15 minut vaříme.
  4. V misce smícháme mouku s trochou vody, přidáme k játrům a důkladně povaříme. Servírujeme s rýží nebo jinou přílohou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář