NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Jednoduchá punčová roláda bez použití váhy – těsto na lžíce a punč na hrnky.
Jednoduchá punčová roláda bez použití váhy – těsto na lžíce a punč na hrnky.
Recept Jednoduchá punčová roláda bez použití váhy – těsto na lžíce a punč na hrnky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Jak snadno připravit punčový zákusek, aniž byste strávili přípravou půl dne? Určitě zkuste připravit roládu. Je hotová za pár minut. Se sirupem na polití je to hračka a zvládne ho připravit i začátečnice v pečení. Doporučuji vyzkoušet i na blížící se vánoční svátky. Polevu jsem použila klasickou v prášku, kterou seženete asi v každém obchodě. Autor: Jaja

Jaja79    ·   19.11.2024

Jednoduchá punčová roláda bez použití váhy – těsto na lžíce a punč na hrnky.

Jak snadno připravit punčový zákusek, aniž byste strávili přípravou půl dne? Určitě zkuste připravit roládu. Je hotová za pár minut. Se sirupem na polití je to hračka a zvládne ho připravit i začátečnice v pečení. Doporučuji vyzkoušet i na blížící se vánoční svátky. Polevu jsem použila klasickou v prášku, kterou seženete asi v každém obchodě. Autor: Jaja

50 min
Čas přípravy
36 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto 2 ks:

10 ks
vejce
10 lžic
krupicový cukr
6 lžic
polohrubá mouka
4 lžíce
hladká mouka
6 lžic
olej

Na potření:

1 hrnek
rybízová marmeláda

Punč (1 hrnek = 250 ml):

1/2 hrnku
krupicový cukr
1/2 hrnku
voda
2 hrnky
rum
2 hrnky
malinový sirup

Poleva:

2 bal.
punčová poleva
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
36 min
Čas vaření

Punčové řezy jsou osvědčená klasika, která se peče dlouhé roky. Tentokrát jsem si jejich přípravu trochu zjednodušila a udělala jsem rychlou roládu, která je stejně dobrá. Možná ještě lepší. Vhodná jako dezert na Vánoce i během roku.

  1. Upečeme 2 těsta. Každé těsto bude z 5 vajec, 5 lžic krupicového cukru, 3 lžic polohrubé mouky, 2 lžic hladké mouky a 3 lžic oleje.
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme po lžících olej a nakonec už jen vařečkou lehce vmícháme prosátou polohrubou a hladkou mouku.
  3. Plech 30 x 40 cm vyložíme papírem a troubu předehřejeme na 180 stupňů. Na plech naneseme těsto, pěkně uhladíme a upečeme. Pečeme cca 18 minut – sledujeme.
  4. Těsta ještě za horka srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
  5. Zatímco těsta chladnou, připravíme si punč. Vodu s cukrem dáme vařit a po varu stáhneme z plotny. Přilijeme rum, sirup a promícháme.
  6. Po vychladnutí těsto rozprostřeme, jedno těsto potřeme marmeládou a položíme druhé těsto. Polijeme sirupem a znovu potřeme marmeládou. Pomocí pečicího papíru roládu srolujeme, dobře utáhneme a dáme do lednice vychladit.
  7. Vrchní část polijeme polevou – řídíme se pokyny na obalu.

Hotovou roládu po ztuhnutí nakrájíme a můžeme servírovat hned po obědě nebo později k odpolední kávě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář