NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduché čokoládové řezy s jemným máslovým krémem a karamelem
Jednoduché čokoládové řezy s jemným máslovým krémem a karamelem
Recept Jednoduché čokoládové řezy s jemným máslovým krémem a karamelem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tyto čokoládové řezy budete mít hotové téměř okamžitě. Nevyžadují žádné speciální zdobení – postačí vám jen čokoládová poleva a nasekané ořechy. Já jsem kromě toho použila i karamelový topping, který celému dezertu dodal správné zakončení. Pokud tedy hledáte něco chutného, jednoduchého a rychlého, určitě vyzkoušejte tento recept.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   10.5.2025

Jednoduché čokoládové řezy s jemným máslovým krémem a karamelem

Tyto čokoládové řezy budete mít hotové téměř okamžitě. Nevyžadují žádné speciální zdobení – postačí vám jen čokoládová poleva a nasekané ořechy. Já jsem kromě toho použila i karamelový topping, který celému dezertu dodal správné zakončení. Pokud tedy hledáte něco chutného, jednoduchého a rychlého, určitě vyzkoušejte tento recept.

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

90 g
hladká mouka
30 g
kakao
1 lžička
kypřicí prášek
4 ks
vejce
špetka
sůl
130 g
krystalový cukr
30 g
rostlinný olej

Krém:

200 g
máslo
200 g
kondenzované mléko

Na potření korpusu:

130 ml
mléko
1 lžíce
kondenzované mléko

Poleva:

70 g
tmavá čokoláda
70 g
33 % smetana ke šlehání
35 g
pražené ořechy

Dále:

podle potřeby
karamel
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

S těmito čokoládovými řezy nikdy nic nezkazíte. Nadýchané těsto perfektně doplňuje jemný máslový krém se sladkým kondenzovaným mlékem. Způsob, jakým dezert ozdobíte, je už čistě na vás – kromě čokoládové polevy si můžete klidně odložit trochu z máslového krému, ze kterého vytvoříte malé pusinky.

  1. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva.
  2. V druhé míse vyšleháme vejce se špetkou soli a cukrem. Následně přidáme rostlinný olej a ještě jednou prošleháme.
  3. Suché ingredience prosejeme k vyšlehaným vejcím a opatrně zapracujeme. Hotové těsto vylijeme na plech o rozměrech 37 × 26 cm, který jsme vyložili pečicím papírem, a pečeme přibližně 10 až 15 minut při teplotě 170 °C.
  4. Z vychladlého korpusu odstraníme nerovnoměrné okraje a překrojíme ho napůl.
  5. V míse vyšleháme změklé máslo – nejprve ho šleháme samotné do pěny. Následně k němu přidáme kondenzované mléko a vše důkladně spojíme.
  6. Polovinu korpusu potřeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali kondenzované mléko. Poté na něj naneseme polovinu krému, který rovnoměrně rozetřeme. Na něj položíme druhou polovinu korpusu, kterou znovu potřeme mléčnou tekutinou a rozetřeme na ni zbytek krému. Krémem potřeme také boky řezu.
  7. Okraje, které jsme odřízli z korpusu, rozdrobíme a ozdobíme jimi boky dezertu.
  8. Na čokoládovou polevu rozpustíme čokoládu se smetanou ke šlehání. Přidáme opražené nadrobno nasekané ořechy a vše promícháme. Hotovou čokoládovou polevu naneseme navrch dezertu.
  9. Dezert ještě posypeme nasekanými ořechy a přelijeme karamelem – já jsem použila slaný karamel.

Hotový zákusek už jen nakrájejte na kostky a můžete podávat. V případě, že byste doma neměli karamelový topping, můžete si ho připravit sami podle tohoto receptu. Stačit vám na něj budou jen tři suroviny.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář