NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduché čokoládové řezy s kakaovo-smetanovým krémem.
Jednoduché čokoládové řezy s kakaovo-smetanovým krémem.
Recept Jednoduché čokoládové řezy s kakaovo-smetanovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tyto čokoládové řezy se smetanovým krémem jsem pekla nedávno na narozeninovou oslavu a měly velký úspěch. Ze stolu zmizely jako první. Vrch jsem ozdobila mátovými lístky a ovocem, ale vy si můžete zvolit cokoli podle svých preferencí.

Sophie Mayer Sophie Mayer    ·   3.3.2025

Jednoduché čokoládové řezy s kakaovo-smetanovým krémem.

Tyto čokoládové řezy se smetanovým krémem jsem pekla nedávno na narozeninovou oslavu a měly velký úspěch. Ze stolu zmizely jako první. Vrch jsem ozdobila mátovými lístky a ovocem, ale vy si můžete zvolit cokoli podle svých preferencí.

45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Piškot:

175 g
máslo
10 g
kakao
50 g
rostlinný olej
150 g
hořká čokoláda
150 g
hladká mouka
1 lžička
prášek do pečiva
30 g
nasekané mandle
1/4 lžičky
sůl
5 ks
vejce
150 g
bílý cukr
80 g
hnědý cukr
70 g
mléko

Krém:

250 g
smetana ke šlehání (33 – 36 %)
30 g
moučkový cukr
1 lžíce
kakao

Poleva:

50 g
hořká čokoláda
50 g
smetana (33 – 36 %)
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření

Čokoládové řezy jsou vděčné a velmi dobré. Kombinace nadýchaného piškotu, čokoládové polevy a ovoce je jednoduše k nezaplacení. Výsledný dezert se doslova rozplývá v ústech a vytváří ten nejlepší chuťový zážitek.

  1. V misce rozpustíme máslo, kakao, rostlinný olej a hořkou čokoládu.
  2. Ve druhé misce smícháme mouku, prášek do pečiva, nasekané mandle a sůl.
  3. Vejce vyšleháme s hnědým a bílým cukrem, přilijeme mléko, čokoládovou směs, kterou jsme připravili v kroku č. 1, a promícháme. Následně do směsi prosejeme suché ingredience z kroku č. 2 a znovu promícháme.
  4. Hotové těsto vlijeme do plechu o rozměrech 27 × 22 cm, který jsme vyložili pečicím papírem, a pečeme při teplotě 160 až 170 °C po dobu 30 až 35 minut.
  5. Krém: Smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha. Přidáme kakao, prošleháme a krém naneseme na vychladlý piškot. Takto připravený zákusek dáme na hodinu do lednice.
  6. Zákusek nakrájíme na obdélníky nebo čtverce a přelijeme čokoládovou polevou, kterou si připravíme rozpuštěním hořké čokolády a horké smetany. Případně vyzkoušejte tento recept, se kterým si připravíte krásně lesklou polevu.

Vrch koláče můžete ozdobit podle svých představ. Já jsem použila čokoládový posyp, mátové lístky a kompotované ovoce, které však můžete vyměnit i za čerstvé. Chcete si připravit ještě nějaké dobré řezy? Inspirujte se těmito extra čokoládovými z Milky.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář