NejRecept.cz Dezerty Moučníky Jednoduché, lahodné a osvěžijíci mandarinkové kostky
Jednoduché, lahodné a osvěžijíci mandarinkové kostky
Recept Jednoduché, lahodné a osvěžijíci mandarinkové kostky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Simona

Včera jsem pekla jedne osvěžující řezy a tak přemýšlím, že jsem je zapomněla nafotit, přijdu k mobilu a koukám, že fotky v mobilu mám. To už bude asi věkem nebo nevím čím, že pokud něco dopeču, nafotím to a hned i zapomenu, že jsem něco nafotila :D Vynikající, osvěžující a s tím želé dokonce, dovolím si tvrdit, že neodolatelné :) Autor: Simona

NejLucka NejLucka    ·   7.10.2018

Jednoduché, lahodné a osvěžijíci mandarinkové kostky

Včera jsem pekla jedne osvěžující řezy a tak přemýšlím, že jsem je zapomněla nafotit, přijdu k mobilu a koukám, že fotky v mobilu mám. To už bude asi věkem nebo nevím čím, že pokud něco dopeču, nafotím to a hned i zapomenu, že jsem něco nafotila :D Vynikající, osvěžující a s tím želé dokonce, dovolím si tvrdit, že neodolatelné :) Autor: Simona

50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
120 g
krupicového cukru
1 sáček
vanilinového cukru
1 lžička
citronové kůry
120 g
polohrubé mouky
1 lžička
prášku do pečiva

Náplň:

2 bal.
mandarinkové kompoty (hmotnost 314 g)
1 kelímek
šlehačky
2 kelímky
krémovité zakysané smetany (čím hustší, tím lepší)
2 lžíce
krupicového cukru

Želé:

2 bal.
vanilkového pudinku
šťáva z obou mandarinkových kompotů, doplněná vodou do objemu 750 ml
2 lžíce
krupicového cukru
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Příprava těsta:
    Do mísy rozklepněte vejce, přisypte oba druhy cukru. Elektrickým šlehačem šlehejte nejdřív při střední rychlosti a pak na nejvyšší, abyste získali téměř bílou hmotu ušlehanou do pěny (cukr se úplně rozpustí).
  2. Snižte rychlost elektrického šlehače na střední. Do připravené pěny po lžičkách přidávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. 
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.  Těsto nalijte na plech s vyšším okrajem, vyložený pečicím papírem a pečte asi 20 min.
  4. Příprava náplně:
    Ušlehejte šlehačku, aby byla tuhá. Pak ji opatrně smíchejte s kysanou smetanou a do směsi přimíchejte okapané ovoce a cukr. Vzniklou náplň rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus a nechte v chladu trochu ztuhnout. Mezitím připravte ovocné želé. 
  5. Příprava želé:
    Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750 ml tekutiny. Přidejte cukr a vanilkový pudink v prášku. Důkladně ho rozmíchejte v ovocném základu a pak povařte – výsledkem by měl být krásně hladký krém. 
  6. Až želé trochu vychladne, nalijte ho na náplň a dejte do chladu ztuhnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář