Jednoduché medové řezy

Mé oblíbené řezy, které dělávám nejen na svátky, ale i během roku, když na mě přijde extrémní chuť na sladké. Jsem schopná sníst i 10 kousků najednou. Miluji medové řezy. Dělala jsem je už asi milion krát a stále se mi povedly na jedničku. Doporučuji tento recept, s těstem se pracuje skvěle, vůbec se při vyvalování netrhá, avšak je ho třeba válet za tepla, tehdy je pružné. Krém je zcela jednoduchý, ze základních surovin, které se u vás doma určitě najdou. Autor: Marta

Přidal:, 18.1.2018
Kategorie: Moučníky, Vánoce
Jednoduché medové řezy

Suroviny

Těsto:
2 ksvajíčka
230 gmoučkový cukr
230 gmásla
5 lžicmléka
3 lžícemedu
1,5 lžičkysoda
680 ghladká mouka
Náplň:
1 lmléka
8 lžichladká mouka
300 gmoučkový cukr
300 gmásla
Dále:
džem
čokoládová poleva

Postup přípravy

  1. Kromě mouky dám vše roztát do menšího hrnce na mírný plamen.
  2. Potom přidám mouku a dobře vymíchám.
  3. Těsto rozdělím na 4 části, ještě teplé vyválím a dám na vymazaný plech, při vyvalování podsypávám hrubou moukou, aby se mi těsto nepřilepilo na desku.
  4. Náplň:
    1 l mléka, 8 lžic hladká mouka a 300 g moučkový cukr - spolu uvařím na kaši a nechám vychladnout.
  5. Když je vychladlé, postupně vmíchám 300 g másla.
  6. Nádivku rozdělím na tři pláty, ponatírám a vrchní nechám suchý.
  7. Zátížím ho asi na 12 hod. Potom namažu džemem a poliju čokoládovou polevou.