NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduché medové řezy
Jednoduché medové řezy
Recept Jednoduché medové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Nejhorší na tomto dezertu je to čekání. Obvykle koláček nechávám v chladu odstát asi 1 den, ale hodilo by se klidně i tento čas zdvojnásobit. Je vynikající, křehký a chutný. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   31.3.2020

Jednoduché medové řezy

Nejhorší na tomto dezertu je to čekání. Obvykle koláček nechávám v chladu odstát asi 1 den, ale hodilo by se klidně i tento čas zdvojnásobit. Je vynikající, křehký a chutný. Autor: Lacusin

35 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 PL
medu
60 g
másla
200 g
cukru
2 ks
vejce
440 g
hladké mouky
2 lžičky
sody
1 lžička
kakaa

Krém:

60 g
hladké mouky
500 ml
mléka
150 g
moučkového cukru
250 g
másla
50 ml
rumu

Poleva:

100 g
čokolády
50 g
ztuženého tuku
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
7 min
Čas vaření
  1. Nad párou šleháme med, máslo, cukr a vejce tak dlouho, dokud směs nezhoustne a nezezlátne. V míse smícháme mouku se sodou a přidáme šlehanou směs a kakao.
  2. Těsto rozdělíme na 3 díly. Každý rozválíme na tenkou placku a upečeme. Pečeme na 160 st. asi 7 min.
  3. Krém: Z mouky a 60 g másla připravíme světlou jíšku. Přidáme studené mléko, přivedeme k varu a mícháme do zhoustnutí. Přidáme rum a necháme vychladnout.
  4. Zbytek másla pokojové teploty smícháme s cukrem a postupně zašleháváme vychladlou kaši z jíšky a mléka.
  5. Upečené placky slepíme krémem a polijeme čokoládou. Necháme minimálně 1 den uležet.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář