NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Ořechové cukroví Jednoduché ořechové vánoční špičky. Čerstvé vydrží několik týdnů, takže je můžete připravit i do zásoby.
Jednoduché ořechové vánoční špičky. Čerstvé vydrží několik týdnů, takže je můžete připravit i do zásoby.
Recept Jednoduché ořechové vánoční špičky. Čerstvé vydrží několik týdnů, takže je můžete připravit i do zásoby.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Pokud chcete být dostatečně v předstihu, upečte si tyto ořechové špičky rovnou z dvojité dávky. Je to neskutečná dobrota. Miluji ořechové vánoční cukroví, proto jsem tento recept dělala z trojité dávky. Vyšlo toho docela dost, tak věřím, že něco zůstane i na Vánoce.

Jaja79    ·   29.11.2024

Jednoduché ořechové vánoční špičky. Čerstvé vydrží několik týdnů, takže je můžete připravit i do zásoby.

Pokud chcete být dostatečně v předstihu, upečte si tyto ořechové špičky rovnou z dvojité dávky. Je to neskutečná dobrota. Miluji ořechové vánoční cukroví, proto jsem tento recept dělala z trojité dávky. Vyšlo toho docela dost, tak věřím, že něco zůstane i na Vánoce.

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
90 g
mleté vlašské ořechy
90 g
mleté dětské piškoty
90 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 lžíce
rum
300 ml
mléko
podle potřeby
meruňková marmeláda
podle potřeby
linecká kolečka
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Vánoční cukroví je k dispozici v mnoha variantách. Pokud byste chtěli tyto Vánoce trochu zaexperimentovat a máte chuť na něco čokoládového, tyto špičky jsou nejlepší. Jejich příprava je jednoduchá a díky tomu, že vydrží velmi dlouho, můžete s jejich přípravou začít už teď.

  1. Spodní část tvoří kolečka z lineckého těsta. Klasické těsto si můžete připravit podle tohoto receptu: Linecké.
  2. V mléce rozmícháme moučkový a vanilkový cukr, přidáme mleté ořechy a mícháním spojíme. Necháme přejít varem, přidáme rum a mleté dětské piškoty. Uvaříme hustou hmotu, kterou stáhneme z plamene a necháme vychladnout.
  3. Linecká kolečka potřeme marmeládou a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme vychladlou ořechovou náplň.
  4. Necháme ztuhnout a celé špičky namočíme do čokoládové polevy.

Hotové cukroví uložíme do nádoby, kterou lze uzavřít, a dáme na chladné místo. Zde je můžeme skladovat klidně i několik týdnů. Špičky chutnají nejlépe po nějakém čase, kdy základ z lineckého těsta změkne.

 

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář