NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Pařížské rohlíčky Jednoduché pařížské rohlíčky s výborným máslovým krémem, které zvládne i začátečník.
Jednoduché pařížské rohlíčky s výborným máslovým krémem, které zvládne i začátečník.
Recept Jednoduché pařížské rohlíčky s výborným máslovým krémem, které zvládne i začátečník.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alena Borchová

Pařížské rohlíčky u nás nesmí chybět žádné Vánoce. Jsou rychlé, jednoduché a výborné. Receptů na ně je na internetu i v kuchařských knihách velké množství. Já už roky používám tento, podle kterého se mi pokaždé povedou. Autor: Alena Borchová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   31.10.2024

Jednoduché pařížské rohlíčky s výborným máslovým krémem, které zvládne i začátečník.

Pařížské rohlíčky u nás nesmí chybět žádné Vánoce. Jsou rychlé, jednoduché a výborné. Receptů na ně je na internetu i v kuchařských knihách velké množství. Já už roky používám tento, podle kterého se mi pokaždé povedou. Autor: Alena Borchová

40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

250 g
mleté ořechy
250 g
moučkový cukr
2 ks
vejce
4 lžíce
polohrubá mouka

Náplň

3 ks
vejce
150 g
moučkový cukr
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
čokoláda na vaření
2 lžíce
kakao
1/2 lžičky
suchá zrnková káva
1 a 1/2 ks
máslo

Poleva

podle potřeby
čokoláda
podle potřeby
tuk
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Pařížské rohlíčky jsou tradičním vánočním cukrovím, které miluje mnoho lidí. Já je připravuji alespoň 4 až 5 dní před Vánoci, aby měly dostatek času na změknutí a dokonale se rozplývaly v ústech.

  1. Mleté ořechy, moučkový cukr, vejce a mouku smícháme a vypracujeme těsto, z něhož odtrháváme nebo odkrojíme menší části a tvarujeme rohlíčky.
  2. Rohlíčky klademe na plech vyložený papírem na pečení a pečeme při 170 °C přibližně 15 minut.
  3. Zatímco se rohlíčky pečou, připravíme si náplň. Nad parou vyšleháme vejce, moučkový a vanilkový cukr, čokoládu, kakao a suchou zrnkovou kávu. Následně necháme vychladnout a přimícháme máslo.
  4. Hotovou náplň vložíme do cukrářského sáčku a naneseme na vychladlé rohlíčky. Ty nakonec ještě polijeme čokoládou, kterou jsme rozpustili spolu s tukem ve vodní lázni.

Pařížské rohlíčky necháme vychladnout a následně vložíme do uzavíratelné nádoby. Skladujeme podobně jako perníčky, vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví – v chladu a ve tmě.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář