NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Jednoduché punčové řezy
Jednoduché punčové řezy
Recept Jednoduché punčové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Existují pouze 2 skupiny lidí. Ti, kteří punčové řezy milují a ti, kteří punčové řezy nenávidí. Určitě vyzkoušejte tento recept. Je opravdu velmi jednoduchý a vynikající. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   28.4.2021

Jednoduché punčové řezy

Existují pouze 2 skupiny lidí. Ti, kteří punčové řezy milují a ti, kteří punčové řezy nenávidí. Určitě vyzkoušejte tento recept. Je opravdu velmi jednoduchý a vynikající. Autor: Jaja79

55 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

10 ks
vejce
600 g
polohrubá mouka
1 a 1/2 bal.
prášek do pečiva
500 g
krystalový cukr
10 lžic
olej
10 lžic
mléko

Zálivka:

240 g
krystalový cukr
150 ml
voda
2 lžíce
malinový sirup
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
citron
2 ks
pomeranč
100 g
máslo
100 ml
rum

Poleva:

250 g
moučkový cukr
3 lžíce
rum
1 lžíce
malinový sirup
1 lžíce (podle potřeby)
mléko
400 g
malinový džem
špetka
červené potravinářské barvivo
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
45 min
Čas vaření
  1. Nejdříve upečeme 2 pláty těsta. Na jeden plát budeme potřebovat 3 žloutky, které vyšleháme se 150 g kr. cukru, 3 lžícemi oleje a mléka. 180 g mouku smícháme s polovinou prášku do pečiva a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové směsi střídavě přidáme sypkou směs a ušlehaný sníh. Těsto upečeme při teplotě 180 stupňů. Trvá to cca 15 minut. Obě těsta necháme vychladnout. Třetí plát těsta upečeme stejně, ale upečeme ho ze 4 vajec (použijeme stejný postup). Přidáme i potravinářské barvivo, aby se plát obarvil dorůžova - žloutky vyšleháme s 200 g cukru a barvivem do pěny, přidáme směs mouky a prášku do pečiva a ušlehaný sníh z bílků. Po upečení necháme také vychladnout. Chladnout necháváme i s pečícím papírem.
  2. Plát ze 4 vajec dáme do plechu, ve kterém se pekl a řádně jej polijeme připravenou zálivkou - vodu s cukrem necháme vařit, aby se cukr rozpustil a do horkého dáme máslo. Necháme vychladnout. Přidáme kůru z pomerančů a citrónů a následně i šťávu, vanilkový cukr, sirup a rum. Takto politý plát těsta necháme stát asi půl hodinu.
  3. Jeden plát z 3 vajec natřeme džemem, namazanou stranou přiložíme na politý růžový plát, pomocí plechu přetočíme tak, aby byl politý plát nahoru a stáhneme pečící papír. Druhý plát z 3 vajec potřeme džemem a namazanou stranou položíme na politý plát. Papír necháme a pořádně zatížíme do druhého dne. Já dávám do chladničky, ale postačí i chladná komora.
  4. Druhý den stáhneme pečící papír a polijeme polevou - já polevu koupila hotovou, ale přidávám vám recept na tu domácí. Moučkový cukr dobře utřeme s rumem a špetkou potravinářské barvy, sirupem a mlékem. Mléko přidávejte po lžících. Hustou polevou natřeme na povrch a necháme zaschnout.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář