NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Recept Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   23.3.2020

Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin

Fantastické rohlíky plněné povidly. Zvenku křupavé a uvnitř křehoučké. Do těsta přidávám smetanu na šlehání - je to dokonalá surovina, která dodá těstu křupavost a zároveň i jemnost. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
300 g
ztužený tuk
250 ml
smetana ke šlehání
povidla na plnění
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný ztužený tuk a nakonec přilijeme i smetanu.
  2. Vypracujeme kuličku těsta, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  3. Potom těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část rozválíme do tvaru kruhu. Kruh nakrájíme na trojúhelníky, naplníme povidly nebo domácím džemem a od širší části srolujeme.
  4. Vytvarujeme tak rohlík, který uložíme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů asi 10 minut.
  5. Upečené rohlíky posypeme moučkvým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář