NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Recept Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Fantastické rohlíky plněné povidly. Zvenku křupavé a uvnitř křehoučké. Do těsta přidávám smetanu na šlehání - je to dokonalá surovina, která dodá těstu křupavost a zároveň i jemnost. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   23.3.2020

Jednoduché šlehačkové rohlíky plněné povidly - těsto pouze ze tří surovin

Fantastické rohlíky plněné povidly. Zvenku křupavé a uvnitř křehoučké. Do těsta přidávám smetanu na šlehání - je to dokonalá surovina, která dodá těstu křupavost a zároveň i jemnost. Autor: Triniti

55 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hladká mouka
300 g
ztužený tuk
250 ml
smetana ke šlehání
povidla na plnění
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný ztužený tuk a nakonec přilijeme i smetanu.
  2. Vypracujeme kuličku těsta, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  3. Potom těsto rozdělíme na 8 stejných částí. Každou část rozválíme do tvaru kruhu. Kruh nakrájíme na trojúhelníky, naplníme povidly nebo domácím džemem a od širší části srolujeme.
  4. Vytvarujeme tak rohlík, který uložíme na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů asi 10 minut.
  5. Upečené rohlíky posypeme moučkvým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář