NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Jednoduché vodové rohlíky, které jsou nadýchané i další den.
Jednoduché vodové rohlíky, které jsou nadýchané i další den.
Recept Jednoduché vodové rohlíky, které jsou nadýchané i další den.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Milada Sumková

Vodové rohlíky jsou mým nejoblíbenějším druhem pečiva. Jsou nadýchané a dají se jíst s čímkoli. Nejraději si k nim připravuji různé domácí pomazánky, ale dovedu si je představit i jako přílohu k salátu či husté polévce. Autor: Milada Sumková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   1.3.2025

Jednoduché vodové rohlíky, které jsou nadýchané i další den.

Vodové rohlíky jsou mým nejoblíbenějším druhem pečiva. Jsou nadýchané a dají se jíst s čímkoli. Nejraději si k nim připravuji různé domácí pomazánky, ale dovedu si je představit i jako přílohu k salátu či husté polévce. Autor: Milada Sumková

35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
hladká mouka
30 g
vepřové sádlo
2 lžičky
sůl
1 lžička
krystalový cukr
20 g
droždí
270 ml
voda
1 ks
vejce (na potření)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření

Vodové rohlíky jsou výborné a každý, komu je naservíruji, si žádá recept. Jejich velkou výhodou je hlavně to, že těsto je nadýchané i několik dní po upečení. Obvykle si je proto peču do zásoby.

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout alespoň hodinu.
  2. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučenou pracovní desku a rozdělíme ho na devět stejných částí.
  3. Každou část rozválíme pomocí válečku do oválu a poté stočíme tak, aby vznikl rohlík.
  4. Připravené rohlíky umístíme na plech vyložený pečicím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme ještě alespoň 30 minut dokynout.
  5. Vodové rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme přibližně 15 minut při teplotě 190 °C.

Rohlíky chutnají nejlépe krátce po upečení. Pokud je však správně uskladníte (ideálně v chlebníku nebo v uzavíratelné nádobě), zůstanou měkké i druhý či třetí den. Začalo vás bavit pečení domácího pečiva? Kromě vodových rohlíků vyzkoušejte i ty klasické, které si můžete připravit podle tohoto receptu.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář