Jednoduché zavařování v troubě - okurkový salát s mrkví

Pokud ještě máte okurky, doporučujeme vyzkoušet tento chutný okurkový salát s mrkví. Zavařit do sklenic a odložit na zimu. Určitě už máte za sebou zavařování klasických okurek, tak se dejte do zavařování tohoto netradičního salátu. Třeba vyzkoušet, zda vám bude chutnat.

Přidal:, 28.7.2017
Kategorie: Zavařeniny
Jednoduché zavařování v troubě - okurkový salát s mrkví

Suroviny

Základ:
2,5 kgokurky
2 ksmrkev
1 hlávkačesnek
Nálev:
125 mlocet
1/2 šálkukr. cukr
125 mlolej
podle chutisůl
podle chutipepř

Postup přípravy

  1. Okurky omyjeme, mrkev očistíme a pomocí škrabky nastrouháme na tenké nudličky.
  2. Dáme do jedné misky, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej, ocet a cukr.
  3. Vše spolu promícháme a přikryjeme potravinářskou fólií. Odložíme do lednice na jeden celý den. Na salát si sem tam vzpomeňte a promíchejte ho.
  4. Salát pustil šťávu a můžeme plnit sklenice. Sklenice uzavřeme.
  5. Sklenice poklademe na plech a vložíme je do studené trouby. Troubu zapneme na 150 stupňů a když trouba dosáhne požadované teploty, stopneme 15 minut.
  6. Po 15 minutách sklenice opatrně vyjmeme, otočíme dnem vzhůru, zakryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Zdroj: Vk