NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Jednoduché žloutkové věnečky
Jednoduché žloutkové věnečky
Recept Jednoduché žloutkové věnečky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lenulinka    ·   13.5.2015

Jednoduché žloutkové věnečky

Vynikající, křehoučké věnečky, plněné žloutkovým krémem. Autor: Lenulinka

55 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Hmota:

150 g
hladké mouky
250 ml
vody
5 ks
vajec
špetka
soli
100 g
másla

Krém:

2 ks
žloutky
250 ml
mléka
1 bal.
vanilkový pudink
120 g
cukru krupice
220 g
másla
1 bal.
vanilin
2 lžíce
rumu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejdříve připravíme odpalované těsto : Svaříme vodu, přidáme 100 g másla, sůl, stáhneme plamen, zvolna za stálého míchání přisypáváme mouku a mícháme na mírném plameni ještě asi 5 minut. Necháme vychladnout při občasném zamíchání a potom zašleháme vejce.
  2. Těsto naplníme do plátěného sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vymazaný plech malé věnečky, v troubě nabudou, dáváme je tedy raději dále od sebe.
  3. Krém: Uvaříme vanilkový pudink v mléce smíchaném se dvěma žloutky bez cukru. Za stálého míchání vychladíme. Z másla, cukru a vanilkového cukru vyšleháme pěnu. Pro ochucení můžeme přidat lžíci rumu. Opatrně mícháme pudink s máslovým krémem, obě hmoty musí mít stejnou teplotu, aby se nesrazily.
  4. Věnečky pečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C, po 10 minutách ztlumíme na 180 °C a pečeme ještě asi 10 - 15 minut dozlatova. Troubu zbytečně neotvíráme. Hotové věnečky necháme zchladit, podélně rozkrojíme a nastříkáme dovnitř žloutkový krém. Hotové můžeme pocukrovat. Uchováváme v chladu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář