NejRecept.cz Dezerty Jednoduchý a lahodný granko koláč, který si oblíbí každý - stačí pár chvil a zvládne ho každá hospodyňka!
Jednoduchý a lahodný granko koláč, který si oblíbí každý - stačí pár chvil a zvládne ho každá hospodyňka!
Recept Jednoduchý a lahodný granko koláč, který si oblíbí každý - stačí pár chvil a zvládne ho každá hospodyňka!
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Máme doma moc rádi tento koláček. Je opravdu naprosto šťavnatý a chutný. Smetana s čokoládou nahoře koláč osvěží a co je nejlepší, vůbec není těžký na přípravu! Šup šup bez vážení smíchat vše za pomoci hrníčku a je to! Málo práce a hodně muziky.

Mishenka Mishenka    ·   30.4.2023

Jednoduchý a lahodný granko koláč, který si oblíbí každý - stačí pár chvil a zvládne ho každá hospodyňka!

Máme doma moc rádi tento koláček. Je opravdu naprosto šťavnatý a chutný. Smetana s čokoládou nahoře koláč osvěží a co je nejlepší, vůbec není těžký na přípravu! Šup šup bez vážení smíchat vše za pomoci hrníčku a je to! Málo práce a hodně muziky.

30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
vejce
1/2 hrníčku
krystalový cukr
1 hrnek
polohrubá mouka
1 hrnek
granko
1 hrnek
olej
1 ks
prášek do pečiva

Na pokropení:

100 ml
silná černá káva
jahodový džem

Poleva:

2 ks
zakysaná smetana
150 g
hořká čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
  1. Vyšleháme vejce a postupně přidáváme zbylé suroviny na těsto (cukr, mouku, granko, olej a prášek do pečivo).
  2. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme 25 minut na 180 stupňů.
  3. Ještě teplý koláč pokropíme oslazenou kávou, potřeme džemem a necháme vychladnout.
  4. Připravíme si polevu: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou pokojové teploty. Dáme na koláč a necháme nejlépe stát do druhého dne.
  5. Pokud chcete, můžete koláček obměnit a vynechat krok 4 a místo toho smíchat zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a čokoládu nahrubo nastrouhat navrch. Obě varianty jsou výborné.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář