NejRecept.cz Sladká jídla Palačinky Jednoduchý a nejlepší recept na křupavé palačinky
Jednoduchý a nejlepší recept na křupavé palačinky
Jednoduchý a nejlepší recept na křupavé palačinky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: NejLucka

Objevte nejlepší recept na palačinkové těsto. Po letech pečení a experimentování s nejrůznějšími variantami – od polohrubé, přes hladkou až po celozrnnou mouku, s přídavky jako kakao, čokoláda a dokonce i slané varianty – jsme našli dokonalý recept. Tento univerzální recept je vhodný pro sladké i slané palačinky a zaručeně si ho zamilujete.

NejLucka NejLucka    ·   8.1.2024

Jednoduchý a nejlepší recept na křupavé palačinky

Objevte nejlepší recept na palačinkové těsto. Po letech pečení a experimentování s nejrůznějšími variantami – od polohrubé, přes hladkou až po celozrnnou mouku, s přídavky jako kakao, čokoláda a dokonce i slané varianty – jsme našli dokonalý recept. Tento univerzální recept je vhodný pro sladké i slané palačinky a zaručeně si ho zamilujete.

10 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
Suroviny
120 g
hladká mouka
300 ml
mléko
1/2 lžičky
moučkový cukr
1 lžíce
olej
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
10 min
Čas přípravy
5 min
Čas vaření
  1. Začneme tím, že nalijeme mléko do větší mísy. Připravíme si metličku, abychom mohli snadno přidávat ostatní ingredience. Nejprve vsypeme cukr, poté přilijeme olej, přidáme vajíčko a nakonec vmícháme mouku. Vše důkladně promícháme dohladka.
  2. Ideální je, když si těsto na palačinky připravíte večer, necháte ho přes noc odpočívat v lednici a následující ráno z něj smažíte palačinky.
  3. Nicméně, pokud to není možné, není důvod k obavám – těsto je skvěle zpracovatelné i ihned po přípravě.
  4. Palačinky pečeme na pánvi s velmi tenkou vrstvou oleje, dokud nezískají zlatavou barvu z obou stran. Po upečení je můžeme plnit různými náplněmi podle chuti.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář