NejRecept.cz Dezerty Jednoduchý a rychlý krémeš, po kterém si všichni olíznou prsty.
Jednoduchý a rychlý krémeš, po kterém si všichni olíznou prsty.
Recept Jednoduchý a rychlý krémeš, po kterém si všichni olíznou prsty.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Pokud hledáte vynikající dezert, jehož příprava nezabere hodiny a zároveň vypadá jako z cukrárny, vsaďte na tento krémeš. Množství na 15 kusů v plechu o rozměrech 20x30 cm.

Mishenka Mishenka    ·   26.4.2023

Jednoduchý a rychlý krémeš, po kterém si všichni olíznou prsty.

Pokud hledáte vynikající dezert, jehož příprava nezabere hodiny a zároveň vypadá jako z cukrárny, vsaďte na tento krémeš. Množství na 15 kusů v plechu o rozměrech 20x30 cm.

30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
listové těsto
2 a 1/2 ks
zlatý klas
1 l
mléko
375 ml
šlehačka 33%
2 ks
vanilkový cukr
5 lžic
cukr do pudinku
na posypání
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Rozdělíme lístkové těsto na dvě části.
  2. Jednu část pečeme celou, ta bude sloužit jako základ dezertu. Druhou část těsta nakrájíme na čtverce (15 ks), pečeme a necháme vychladnout.
  3. Uvaříme puding z mléka, cukru, 1 vanilkového cukru a zlatých klasů, horký přelijeme na lístkové těsto a necháme vychladnout.
  4. Ušleháme šlehačku s 1 vanilkovým cukrem, naneseme na dort a necháme vychladit.
  5. Nakonec na vrch dáme čtverce lístkového těsta a posypeme cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář