NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Čokoládový dort Jednoduchý a rychlý trio dort. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šlehačkovým krémem.
Jednoduchý a rychlý trio dort. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šlehačkovým krémem.
Recept Jednoduchý a rychlý trio dort. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šlehačkovým krémem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Tříbarevný čokoládový dort je rychlý, jednoduchý a především velmi dobrý. Servírovat ho tak můžete nejen v neděli po dobrém obědě, ale klidně i na oslavách a setkáních s blízkými.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   4.12.2024

Jednoduchý a rychlý trio dort. Čokoládová bomba s dokonale nadýchaným šlehačkovým krémem.

Tříbarevný čokoládový dort je rychlý, jednoduchý a především velmi dobrý. Servírovat ho tak můžete nejen v neděli po dobrém obědě, ale klidně i na oslavách a setkáních s blízkými.

50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Korpus:

90 g
máslo
200 g
čokoláda
3 lžičky
instantní káva
4 ks
vejce
špetka
sůl
2 lžíce
cukr
podle potřeby
vanilková aroma

Čokoládová vrstva:

200 g
čokoláda
400 ml
smetana ke šlehání

Šlehačková vrstva:

2 ks
šlehačka v prášku
podle potřeby
mléko
2 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
50 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Tento čokoládovo-šlehačkový dort je nadýchaný a jemný. Na první pohled se může zdát velmi jednoduchý, ale tím, že sestává ze tří vrstev, kombinuje více chutí a zajišťuje ten nejlepší chuťový zážitek.

  1. Čokoládu, kávu a máslo dáme do hrnce, který umístíme do vodní lázně. Vše rozpustíme a důkladně promícháme.
  2. Žloutky oddělíme od bílků a přidáme je spolu s vanilkou do vychladlé čokoládové směsi. Bílky vyšleháme se špetkou soli, postupně do nich zapracujeme cukr a opatrně je vmícháme do rozpuštěné čokolády. Tímto způsobem vznikne korpus, který vlijeme do dortové formy a pečeme při teplotě 160 °C přibližně 25 až 30 minut.
  3. Zatímco se korpus peče, připravíme si obě krémové vrstvy. Na čokoládovou si připravíme vodní lázeň, ve které rozpustíme čokoládu. V samostatné míse vyšleháme smetanu a když čokoláda vychladne, pomalu ji do ní zapracujeme.
  4. Čokoládovou vrstvu nalijeme na vychladlý korpus, vložíme do ledničky a necháme přibližně 2 hodiny odpočívat.
  5. Poslední vrstvu si připravíme tak, že vyšleháme šlehačku v prášku podle návodu na obale a ochutíme moučkovým cukrem. Smetanu naneseme na dort, uhladíme a dáme znovu na minimálně 2 hodiny do ledničky.

Čokoládový dort lze ozdobit hoblinkami čokolády, čokoládovým toppingem nebo čímkoli jiným podle fantazie. Poté, co ztuhne, ho můžeme vyjmout z dortové formy, nakrájet na trojúhelníky a servírovat.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář