Jednoduchý bramborový prívarok
Pravá klasika na oběd. Jednoduchý, chutný a hlavně rychlý oběd, který chutná snad každému. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
SUROVINY NA 4 PORCE:
600 gbrambory
3 ksbobkový list
1 kssmetana ke šlehání
5 kscelý pepř
2 lžícehladká mouka
1/2 lžičkymletá červená paprika
1/2 ksšťáva z citronu
1 lžícecukr
podle chutisůl
podle chutipepř
podle chutikopr
- Brambory očistíme a dáme vařit do osolené vody spolu s bobkovým listem a celým pepřem.
- Když jsou brambory uvařené, přidáme smetanu, ve které jsme si rozmíchali hladkou mouku na zahuštění a mletou červenou papriku.
- Dochutíme šťávou z citronu (nebo octem), troška ocukrujeme (nemusíte), popřípadě, kdo má rád může přidat trošku kopru. Krátce povaříme a podáváme se sekanou, karbanátky nebo vajíčkem. Dobrou chuť.
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Jednoduchý zemiakový prívarok.
KOMENTÁŘE K RECEPTU