NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Jednoduchý francouzský dezert s jahodami
Jednoduchý francouzský dezert s jahodami
Recept Jednoduchý francouzský dezert s jahodami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Alimero

Slavný francouzský dezert, kterému určitě neodoláte. Skládá se z několika vrstev těsta, vanilkového pudinku a jahod. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   13.6.2015

Jednoduchý francouzský dezert s jahodami

Slavný francouzský dezert, kterému určitě neodoláte. Skládá se z několika vrstev těsta, vanilkového pudinku a jahod. Mňamka!

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 bal.
listové těsto
1 šálek
jahody
1 šálek
mléko
1 ks
vejce
1 lžíce
kr. cukr
1/2 bal.
vanilkový cukr
1,5 lžíce
hladká mouka
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení, který vyložíme papírem. Listové těsto rozválíme na velký obdélník, nakrájíme ho na menší stejné obdélníky, které uložíme na plech. Jemně pomoučníme a upečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  2. Mléko dáme do hrnce, přidáme rozšlehané vajíčko s cukrem a moukou. Důkladně utřeme, abychom neměli hrudky a uvaříme hustý krém.
  3. Upečené obdélníky překrojíme na polovinu. Na spodní část navrstvíme cukrářským sáčkem žloutkový krém, poklademe nakrájené jahody, položíme plátek těsta, znovu navrstvíme krém a poklademe jahody. Zakryjeme třetím plátem těsta a ozdobíme podle vlastní fantazie. Dobrou chuť!

Zdroj: Alimero

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář