Jednoduchý medový krémeš

Ne, ne, ne... nebojte se, že bych vás, natož pak svoje miláčky, ošidila o nedělní zákusek. Samozřejmě, že jsem se zase snažila na víkend vymyslet něco svátečnějšího. Už dlouho jsem ho chtěla vyzkoušet. A povedl se nad očekávání dobře... Autor: Danka

Přidal:, 15.2.2019
Kategorie: Vánoce, Dezerty, Zákusky, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jednoduchý medový krémeš

Suroviny

Těsto:
500 ghladké mouky
190 gmoučkového cukru
5 gsody bicarbony (1 kávová lžička)
2 ksžloutky
2 kscelá vejce
90 gtuku na pečení (dala jsem Heru)
50 gtekutého medu
Krém:
1 lmléka
200 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
2 ksžloutky
120 gpudinkového prášku (použila jsem 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera)
250 gzměklého másla
Šlehačka:
700 mlvychlazené smetany ke šlehání
100 gkrystalu
3 bal.vanilkové cukry
3 bal.ztužovače šlehačky

Postup přípravy

  1. Vypracujeme hladké těsto, rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na velikost velkého mělkého plechu (42x22cm). Jednu placku přeneseme pomocí válečku na plech, vystlaný pečícím papírem a pečeme asi 8-10 minut na 160 stupňů.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Upečený plát sesuneme na pracovní desku a po vychladnutí otočíme a sloupneme papír.
    Ten samý, už použitý plech vymažeme máslem , vysypeme hrubou moukou a pomocí válečku na něj přeneseme druhý plát těsta a upečeme obdobným způsobem jako první, jen poté necháme vychladnout na plechu.
  3. Vychladlý plát potřeme pudinkovo-máslovým krémem, na něj natřeme ušlehanou šlehačku a vše zakryjeme druhým plátem těsta. Lehce, ale stejnoměrně zatížíme a necháme do druhého dne v chladu rozležet.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  4. Hotové řezy sypeme moučkovým cukrem.
  5. Krém:
    Z mléka, cukrů, žloutků a pudinkových prášků uvaříme hustý pudink a poté necháme zcela vychladnout. Po částech do něj zašleháme změklé máslo.Tip: Velikonoční maďarská tlačenka se zeleninou a vajíčkem