Nedávno jsem zkoušela své první koblihy. Nejprve jsem udělala jen poloviční dávku, ale tak se povedly, že příště udělám z celé. Výhodou koblih není jen to, že skvěle chutnají, ale také dokážou dokonale zasytit. Můžete je tak klidně připravit i k obědu či večeři. Autor: Jana Jančíková
Nedávno jsem zkoušela své první koblihy. Nejprve jsem udělala jen poloviční dávku, ale tak se povedly, že příště udělám z celé. Výhodou koblih není jen to, že skvěle chutnají, ale také dokážou dokonale zasytit. Můžete je tak klidně připravit i k obědu či večeři. Autor: Jana Jančíková
Na plnění koblih jsem použila domácí meruňkovou marmeládu, kterou si můžete připravit podle tohoto receptu. Kromě ní se však hodí i marmelády z jiného ovoce – například z jahod, třešní nebo rybízu. Výběr je na vás.
Hotové plněné koblihy jsou nadýchané a křupavé zároveň. Před servírováním je nezapomeňte posypat moučkovým cukrem. A pokud si chcete připravit výborné koblihy, které jsou o něco lehčí než ty smažené, vyzkoušejte tyto pečené v troubě.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě