Jednoduchý recept na výrobu domácí čokolády
Minimum surovin, minimum úsilí a super výsledek je na světě! Skutečnou čokoládu připravíte z kvalitního kakaového másla. Bohužel tato surovina není dostupná v našich obchodech. I při omezených surovinách můžete připravit chutnou domácí čokoládu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
100 gkvalitní kakao
1 lžícekr. cukr
50 gmáslo
2 lžícemléko
- Mléko ohřejeme na mírném ohni (nesmí vřít, pouze ho ohřejeme). Přidáme cukr a kakao.
- Ve vodní lázni rozpustíme máslo a tenkým proudem ho přilijeme do mléka.
- Pak tuto směs všech čtyř surovin přivedeme do varu na mírném ohni.
- Vařenou čokoládu nalijeme do sklenic nebo do formiček a odložíme do chladničky ztuhnout.
Zdroj: Tak prosto
KOMENTÁŘE K RECEPTU