NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Jednoduchý sypaný makovník
Jednoduchý sypaný makovník
Recept Jednoduchý sypaný makovník
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Makovníček, ten se věru vydařil. Jeden z mých oblíbených receptů na makový závin. Nádivku netřeba vařit, jednoduše ji nasypete na těsto a je hotovo. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   19.9.2016

Jednoduchý sypaný makovník

Makovníček, ten se věru vydařil. Jeden z mých oblíbených receptů na makový závin. Nádivku netřeba vařit, jednoduše ji nasypete na těsto a je hotovo. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hrubá mouka
40 g
droždí
300 ml
mléka
60 g
kr. cukr
80 ml
olej

Náplň:

250 g
mák
250 g
kr. cukr
trocha
oleje
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do velké mísy dáme mouku, do středu uděláme důlek, nalijeme teplé mléko, přidáme cukr, olej, droždí a necháme chvíli odstát. Vzejde kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme nakynout.
  2. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Každý plát rozválíme, posypeme makovou náplní (pouze smícháme mák s cukrem). Pokapeme olejem. Těsto s nádivkou srolujeme do závinu.
  3. Záviny přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě. Ještě před pečením nezapomeňte záviny popíchat vidličkou nebo párátkem, aby během pečení nepopraskaly. Necháme ještě kynout cca 15 minut.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Před podáváním můžete ještě vrch posypat moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář