NejRecept.cz Dezerty Koláče Jednoduchý vrstvený koláč s ovocem a nadýchaným sněhem.
Jednoduchý vrstvený koláč s ovocem a nadýchaným sněhem.
Recept Jednoduchý vrstvený koláč s ovocem a nadýchaným sněhem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Nedávno jsem vyzkoušela tento vrstvený koláč a mohu říct, že měl velký úspěch. Nejen u mě, ale i u ostatních členů rodiny. Jemné máslové těsto je v kombinaci se šťavnatým ovocem neodolatelné. Dezert může na první pohled vypadat složitě, ale není třeba se ničeho bát. Zvládnou ho i začátečníci.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.2.2025

Jednoduchý vrstvený koláč s ovocem a nadýchaným sněhem.

Nedávno jsem vyzkoušela tento vrstvený koláč a mohu říct, že měl velký úspěch. Nejen u mě, ale i u ostatních členů rodiny. Jemné máslové těsto je v kombinaci se šťavnatým ovocem neodolatelné. Dezert může na první pohled vypadat složitě, ale není třeba se ničeho bát. Zvládnou ho i začátečníci.

30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
250 g
máslo
6 ks
žloutek
3 lžíce
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
3 lžičky
prášek do pečiva
podle potřeby
kakao

Sníh:

6 ks
bílek
1 a 1/2 hrnku
krystalový cukr

Dále:

1 kg
bobulové ovoce
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření

Patříte mezi milovníky experimentování v kuchyni, nebo jen chcete vyzkoušet něco nového? Tento vrstvený koláč si určitě oblíbíte. Můžete do něj použít jakékoliv ovoce podle vlastní chuti. Nejlepší volbou je však bobulové, které je mírně kyselé.

  1. Do mísy dáme mouku, změklé máslo, žloutky, krystalový a vanilkový cukr, prášek do pečiva a vypracujeme pevné těsto.
  2. Hotové těsto rozdělíme na tři části a dvě obarvíme kakaem.
  3. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu.
  4. Menší plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme olejem a na dno nastrouháme světlé těsto. Na něj dáme trochu ovoce, nastrouháme tmavé těsto a znovu poklademe ovocem.
  5. Na ovoce naneseme sníh z bílků, nastrouháme zbývající tmavé těsto a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 40 až 50 minut.

Po upečení nechte koláč vychladnout a poté jej nakrájejte na menší čtverce nebo obdélníky. Před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem a ozdobit čerstvým ovocem. A pokud byste chtěli, aby byl koláč šťavnatější, mezi světlé a kakaové těsto, které položíte na dno plechu, můžete kromě ovoce přidat i džem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář