Jemná banánová roláda

Roládou určitě nikdy nic nezkazíte. Velmi jednoduchý recept, který si oblíbíte. Můžete plnit různým ovocem, různým krémem nebo pouze šlehačkou jak jsem to udělala já. Autor: Karambola

Přidal:, 9.8.2019
Kategorie: Zákusky, Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Banány
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jemná banánová roláda

Suroviny

5 ksvejce
5 PLkr. cukr
5 PLhladká mouka
2 PLmleté ořechy
1 PLkakao
Krém:
500 mlsmetana ke šlehání
5 PLkr. cukr
1 bal.ztužovač
banán nebo jiné ovoce
perličky na ozdobu

Postup přípravy

  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a už jen vařečkou přimícháme mouku smíchanou s kakaem a ořechy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Připravené těsto navrstvíme na větší plech, pořádně rozetřeme a pečeme na 180 stupňů asi 7 minut. Po upečení těsto hned srolujeme i s papírem na pečení a necháme vychladnout.
  3. Po vychladnutí naplníme vyšlehanou šlehačkou s cukrem a ztužovačem a banánem. Ozdobíme podle vlastní fantazie a dáme pořádně ztuhnout do lednice.Tip: Jahodový džem bez chemie