Jemná jahodová bublanina

Mé jahody v zahradě jsou sice zelené, ale i na ně přijde čas. Vynikající jahodová bublanina, kterou zvládne připravit i začátečník v pečení. Autor: Mineralka

Přidal:, 4.6.2019
Kategorie: Koláče, Bublaniny, Buchty, Dezerty, Jahody, Podle ovoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jemná jahodová bublanina

Suroviny

4 ksvejce
350 gmoučkový cukr
1 ksvanilkový cukr
120 gmáslo (pokojové teploty)
2,5-3 dclmléko
400 gpolohrubá mouka
1 ksprášek do pečiva
jahody nebo jiné ovoce
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Vajíčka oddělíme, moučkový cukr a vaniklový cukr šleháme se žloutky, přidáme měkké máslo. Po vyšlehání přiléváme postupně mléko.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na pevný sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přes sítko prosejeme. Žloutkovou směs smícháme se sněhem a přisypeme mouku.
  3. Dobře zlehka zamícháme těsto, které vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme a na povrch dáme libovolné ovoce, v mém případě jahody.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Pečeme na 180 st. asi 20-25 minut. Vychladlý posypeme moučkovým cukrem.