Jemná likérová bábovka - fotopostup

Jemná likérová bábovka, na kterou se mi sbíhaly sliny už jen při čtení receptu, tak jsem ji musela vyzkoušet. Určitě jsem ji nedělala naposled. Autor: cenculik

Přidal:, 17.12.2015
Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky
Recept Jemná likérová bábovka - fotopostup

Suroviny

Suroviny:
4 ksvejce
200 gmoučkového cukru
2 ksvanilkového cukru
2 dcloleje
2 dclvaječného likéru
100 gpolohrubé mouky
100 gbramborový škrob Solamyl Dr.Oetker
1 bal.kypřící prášek

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme v mixéru se špetkou soli, přidáme moučkový a vanilkový cukr a utřeme do pěny.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Přidáme olej a likér a ještě chvilku mícháme, ne dlouho, aby nespadla pěna.
  3. V druhé misce smícháme mouku, solamyl a prášek do pečiva a postupně metličkou zapracujeme do vaječné masy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečeme při 180 stupních cca 50 min.
  5. Podáváme ke kafíčku a skleničke koňaku.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky