Jemná marináda na kuřecí prsa z kefíru a s jemnou česnekovou chutí

Dokonalá marináda, která dodá kuřecím prsům jemnost. Pokud máte problém, že vám nechutná tužší kuřecí maso (přiznám se, že s tímto problémem jsem se setkala pouze v nedávné době, kuřecí prsa byly po uvaření tuhé a ne jemné), tak mám jeden trik. Kefír docílí dokonalou jemnost. Přidejte i pár stroužků česneku a chutný oběd máte na stole. Autor: Mineralka

Přidal:, 30.1.2018
Kategorie: Tipy a triky, Hlavní jídla
Jemná marináda na kuřecí prsa z kefíru a s jemnou česnekovou chutí

Suroviny

500 gkuřecí prsa
250 mlkefír
3 stroužkyčesneku
špetkasůl, pepř

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, já zvyknu stále krájet na nudličky. Dobře se to pak jí :)
  2. Takto nakrájená kuřecí prsa vložíme do misky, osolíme a opepříme, promícháme a přilijeme kefír, do kterého jsme prolisovali pár stroužků česneku. Česneku můžete přidat tolik, jak rádi máte česnek :) My máme rádi jemnou chuť, proto jsem přidala pouze 3, ale klidně můžete i víc.
  3. Takto připravená kuřecí prsa vložíme do chladničky nejlépe na celou noc, ale už jsem takto maso marinovala i jeden celý den.
  4. Druhý den maso v marinádě vyjmeme z lednice a necháme na pracovní desce v kuchyni stát, dokud nezískají pokojovou teplotu.
  5. Pokud má maso pokojovou teplotu můžeme vařit. Smažíme na malém množství oleje, přidáme zeleninu nebo pouze kukuřici a podáváme. Podávala jsem s rýží.