Jemná ořechově kakaová bábovka

Recept Jemná ořechově kakaová bábovka

Přidal: , 21.4.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Včera nás doma propadla chuť na sladké, tak jsem sáhla po úplně rychlém receptu na chutnou bábovku. Recept na tuto bábovku mám už asi 30 let, stále je velmi oblíbená, takže se nemusíte bát, že je to nějaký experiment. Ve většině případech experimenty nevyjdou a přece klasika je klasika, která nikdy nezklame. Někdo přidává ještě posekané oříšky nebo sušené ovoce, případně kokos nebo plátky mandlí. Já dělám bez, a na závěr ji pouze popráším moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 21.4.2017

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Moučníky

SUROVINY

6 ksvejce
350 gpolohrubá mouka
300 gmoučkový cukr
1 a 1/2 dclolej
1 a 1/2 dclmléko
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
2 PLkakao
80 gmleté ​​ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce oddělíme, žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, pak pomalu přidáváme po lžících mléko a olej.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně bílkový sníh a zlehka zamícháme, přisypeme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Hotové těsto rozdělíme do dvou misek, do jednoho těsta přisypeme prosáté kakao a do druhého mleté ořechy.
  4. Těsta vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů caa 50 minut.
  5. Upečenou bábovku vyzkoušíme pomocí špejle, zda je dobře upečená.
  6. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
  7. Na fotce mám dvě různé bábovky, avšak recept je stejný (mám dvě formy, tak jsem chtěla vyzkoušet, která vypadá lépe).
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit