Jemná ořechově kakaová bábovka

Včera nás doma propadla chuť na sladké, tak jsem sáhla po úplně rychlém receptu na chutnou bábovku. Recept na tuto bábovku mám už asi 30 let, stále je velmi oblíbená, takže se nemusíte bát, že je to nějaký experiment. Ve většině případech experimenty nevyjdou a přece klasika je klasika, která nikdy nezklame. Někdo přidává ještě posekané oříšky nebo sušené ovoce, případně kokos nebo plátky mandlí. Já dělám bez, a na závěr ji pouze popráším moučkovým cukrem. Autor: Mineralka

Přidal:, 21.4.2017
Kategorie: Moučníky
Jemná ořechově kakaová bábovka

Suroviny

6 ksvejce
350 gpolohrubá mouka
300 gmoučkový cukr
1 a 1/2 dclolej
1 a 1/2 dclmléko
1 ksprášek do pečiva
1 ksvanilkový cukr
2 PLkakao
80 gmleté ​​ořechy

Postup přípravy

  1. Vejce oddělíme, žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem do pěny, pak pomalu přidáváme po lžících mléko a olej.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme postupně bílkový sníh a zlehka zamícháme, přisypeme prosátou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Hotové těsto rozdělíme do dvou misek, do jednoho těsta přisypeme prosáté kakao a do druhého mleté ořechy.
  4. Těsta vylijeme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme na 180 stupňů caa 50 minut.
  5. Upečenou bábovku vyzkoušíme pomocí špejle, zda je dobře upečená.
  6. Vychladlou bábovku posypeme moučkovým cukrem.
  7. Na fotce mám dvě různé bábovky, avšak recept je stejný (mám dvě formy, tak jsem chtěla vyzkoušet, která vypadá lépe).