Vánočka je sladkým potěšením, které si můžete upéct kdykoliv během roku. Na Vánoce však chutná nějak lépe. Pokud si chcete zpříjemnit předvánoční období nebo rovnou Štědrý den, vyzkoušejte tuto mou se šlehačkou. Autor: Jana Jančíková
Vánočka je sladkým potěšením, které si můžete upéct kdykoliv během roku. Na Vánoce však chutná nějak lépe. Pokud si chcete zpříjemnit předvánoční období nebo rovnou Štědrý den, vyzkoušejte tuto mou se šlehačkou. Autor: Jana Jančíková
Šlehačková vánočka je u nás tou nejoblíbenější. Je charakteristická tím, že do kynutého těsta nejde žádný tuk. Nahrazuje ho dostatečně tučná šlehačka, která zabrání tomu, aby byl výsledný koláč příliš suchý.
Hotová vánočka je krásně nadýchaná a měkká. Můžeme ji jíst samostatně nebo si ji namazat džemem, máslem či Nutellou.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě