Jemné bublinkové palačinky

Výborné palačinky trochu jinak. Vyzkoušejte tento recept a ochutnejte jemné bublinkové palačinky. Čím tenčí palačinku na pánvi vytvoříte, tím budete mít palačinku více bublinkovou. Já jsem palačinky dělala trošku tlustší, tak jsou bublinky menší a je jich mnohem méně, ale mám to vyzkoušené. Čím tenčí, tím více bublinkové. Určitě vyzkoušejte. Autor: Jaja

Přidal:, 31.5.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, Dezerty, Sladká jídla, Palačinky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Jemné bublinkové palačinky

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 a 1/4 šálkumléko
10gsušené droždí
2 ksvejce
500 ghladká mouka
2 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
2 lžícerostlinný olej

Postup přípravy

  1. 1/4 šálku mléka ohřejeme, přidáme droždí, špetku soli a lžičku kr. cukru. Necháme na teplém místě nakynout - droždí začne bublat.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Když nám vzešel kvásek, postupně přidáme ostatní suroviny, kromě oleje a vypracujeme hladké těsto, bez hrudek. Nakonec přidáme olej a znovu promícháme.
  3. Připravené těsto necháme na teplém místě zakryté kynout. Těsto by mělo zvětšit svůj objem až čtyřnásobně, proto zvolíme velkou mísu, ve které bude těsto kynout.Tip: Šnekový beránek - velikonoční pečení
  4. Vykynuté těsto naběračkou vrstvíme na rozpálenou pánev (správně zpracované těsto poznáte podle toho, že na pánvi se vytvářejí malé bublinky, které postupně praskají). Opékáme z obou stran.
  5. Jemné palačinky můžeme naplnit nádivkou podle vlastní chuti - tvaroh, povidla, marmeláda, šlehačka, ... Dobrou chuť!Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce