Jemné čokoládové řezy

Pudinková nádivka vymícháná s máslem a jemné piškotové těsto. Výborně vypadající koláček s čokoládovou chutí. Mňamka!

Přidal:, 27.2.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
Recept Jemné čokoládové řezy

Suroviny

Těsto:
400 gpolohrubá mouka
120 gmoučkový cukr
2 ksžloutky
100 gmáslo
175 gzakysaná smetana
2 lžícekakao
1 lžičkaprášek do pečiva
špetkasůl
Krém:
2 bal.čokoládový pudink
400 mlmléka
100 gmáslo
120 gkr. cukr
100 gnutela

Postup přípravy

  1. Mouku si smícháme s moučkovým cukrem, přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Máslo si utřeme spolu se žloutky a přidáme zakysanou smetanu. K utřeného máslu přidáváme sypkou směs a zpracováváme hladké těsto, které si rozdělíme na 3 části.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Do dvou částí přidáme po lžíci kakaa. Tři těsta si upečeme na obrácené straně plechu při teplotě 180 stupňů. Pečeme cca 8-10 minut. Před pečením je popícháme vidličkou.
  3. Do mléka si přidáme cukr a zahřejeme. Přidáme pudinkové prášky a důkladně mícháme, abychom neměli hrudky. Uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Po vychladnutí vmícháme máslo a nutelu. Spojíme mixérem.
  5. Na tmavý plát těsta si natřeme 1/2 krému, položíme světlý plát těsta a navrstvíme druhou část krému. Trocha krému si necháme na vrch. Utlačíme to druhým tmavým těstem a zatížíme na 1 hodinu knihami.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  6. Vrch ozdobíme zbylým krémem a vidličkou uděláme různé tvary. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Nosalty