Jemné cuketové placičky s chutnou náplní ze zakysané smetany

Recept Jemné cuketové placičky s chutnou náplní ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Cuketa, cuketa a ještě jednou cuketa. Už pomalu mizí celá cuketová úroda a já se velmi těším. Letos se jí urodilo až až. Příští rok posadím o polovinu méně, protože už mi docházejí nápady, jak ji spotřebovat. Cuketové smažené tyčinky už nechce jíst nikdo, cuketovou polévku jsem minulý týden jedla dva dny a teď jsem udělala cuketové jemné placky na styl palačinek a zmizely z talíře za 3 minuty. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Těsto:

1 kscuketu
1 ksvejce
2/3 šálkuhladké mouky
3/4 šálkumléka
1/2 lžičkysoli
sůl, pepř
rostlinný olej na smažení

Náplň:

2 lžícemajonézy
2 lžícezakysané smetany
2 stroužkyčesneku
svazekkopru

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cuketu očistíme a nastrouháme. Necháme chvíli odstát a potom slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme sůl, pepř, mléko a postupně mouku. Vymícháme jednotné těsto.
  2. Z těsta formujeme jednotlivé placky (palačinky), které smažíme na malém množství oleje z obou stran dozlatova.
  3. Když jsou palačinky hotové, připravíme si náplň. Smícháme majonézu, smetanu, nasekaný kopr a prolisovaný česnek.
  4. Náplň navrstvíme na palačinky a srolujeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit