Jemné, křehké a na přípravu jednoduché vanilkové pečivo

Vyzkoušela jsem už mnoho receptů na vanilkové pečivo, ale tento je TOP!

Recept Jemné, křehké a na přípravu jednoduché vanilkové pečivo

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 kghladká mouka
500 gmáslo nebo Palmarin
200 mlbílý jogurt
1 hrnekmoučkový cukr
3 bal.vanilkový cukr
marmeláda
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Mouku prosejeme přes síto do větší misky, přidáme máslo nebo Palmarin, jogurt, vanilkový a moučkový cukr. Spolu mixérem spracujeme tužší těsto, které na pomoučené pracovní desce rozválíme na velký plát o tloušťce cca 5 mm.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Z těsta vykrojíme kytičky nebo různé jiné tvary, které poklademe na papírem vyložený plech na pečení. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 15 minut.
  3. Upečené necháme vychladnout a slepíme je marmeládou. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

* TIP: na posypání můžete smíchat vanilkový cukr s moučkovým. Budou chutnější.

Zdroj: Coolinarika