Jemné, křehké a na přípravu jednoduché vanilkové pečivo

Recept Jemné, křehké a na přípravu jednoduché vanilkové pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vyzkoušela jsem už mnoho receptů na vanilkové pečivo, ale tento je TOP!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 kghladká mouka
500 gmáslo nebo Palmarin
200 mlbílý jogurt
1 hrnekmoučkový cukr
3 bal.vanilkový cukr
marmeláda
moučkový cukr na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku prosejeme přes síto do větší misky, přidáme máslo nebo Palmarin, jogurt, vanilkový a moučkový cukr. Spolu mixérem spracujeme tužší těsto, které na pomoučené pracovní desce rozválíme na velký plát o tloušťce cca 5 mm.
  2. Z těsta vykrojíme kytičky nebo různé jiné tvary, které poklademe na papírem vyložený plech na pečení. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 150 stupňů cca 15 minut.
  3. Upečené necháme vychladnout a slepíme je marmeládou. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

* TIP: na posypání můžete smíchat vanilkový cukr s moučkovým. Budou chutnější.

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit