Suché suroviny smícháme v misce, přidáme žloutky, máslo a teplé mléko a mixérem vypracujeme hladké tužší těsto, které přikryjeme a necháme na teplém místě 1/2 hodiny vykynout.
Pak těsto vyklopíme na desku a s citem vyválíme na obdélník hrubý cca 0,5 cm a vykrájíme rádýlkem 16 čtverců, které naplníme makovou nebo tvarohovou náplní.
Spojíme čtyři konce čtverce, buchtu pěkně uzavřeme a spojem dolů je ukládáme do řady na máslem vymazaný plech.
Důležité je použít malý plech, aby se buchty dotýkaly. Buchty necháme ještě 1/2 hodiny kynout, potřeme je rozpuštěným máslem a dáme upéct do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů. Pečeme do hněda a pak necháme vychladnout v plechu, aby se nám pěkně oddělily. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!