NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky
Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky
Recept Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Jemné, sladké rohlíky, plněné marmeládou, nutellou, kakaem, čokoládou nebo pudinkem. Určitě vyzkoušejte, jsou senzační. Během pečení voněl celý byt a každému se sbíhaly sliny. Každých 5 minut se moji chodili ptát, kdy už budou? :))) Nestihli ani vychladnout a byly pryč, takže příště udělám z dvojité dávky. Autor: Jaja79

Jaja79    ·   20.11.2015

Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Jemné, sladké rohlíky, plněné marmeládou, nutellou, kakaem, čokoládou nebo pudinkem. Určitě vyzkoušejte, jsou senzační. Během pečení voněl celý byt a každému se sbíhaly sliny. Každých 5 minut se moji chodili ptát, kdy už budou? :))) Nestihli ani vychladnout a byly pryč, takže příště udělám z dvojité dávky. Autor: Jaja79

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
200 g
kr. cukr
200 g
podmáslí
125 g
sádlo nebo máslo
1 kostka
droždí
1 lžička
sůl
1 ks
citron - kůra
1 bal.
vanilkový cukr
175 ml
mléko
1250 g
hladká mouka

Dále budeme potřebovat:

žloutek na potření
kr. cukr na posypání
marmeláda, nutella, pudink, ...
Postup receptu
Vytisknout
  1. 50 ml mléka zahřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci hladké mouky a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Vajíčka vyšleháme vidličkou, přidáme cukr, vanilkový cukr, vlažné mléko, sůl, kůru z citronu, podmáslí, rozpuštěné máslo nebo sádlo a prosátou mouku.
  3. Pak přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na kuličky o hmotnosti 100 g a na pomoučené pracovní desce je rozválíme do tenkého kruhu. Potřeme připravenou nádivkou (nutellou, marmeládou, pudinkem nebo čímkoliv, co máte rádi) a srolujeme.
  5. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení, necháme je kynout půl hodinu zakryté utěrkou, potřeme je rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme do zlata při teplotě 180 stupňů.
  6. Těsně před koncem pečení vrch posypeme kr. cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář