Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky

Recept Jemné, nadýchané a lahodné sladké domácí rohlíky

Přidal: , 20.11.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Chuťovky, Pečivo

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vůně domácího pečiva je neodolatelná. Jemné, sladké rohlíky, plněné marmeládou, nutellou, kakaem, čokoládou nebo pudinkem. Určitě vyzkoušejte, jsou senzační. Během pečení voněl celý byt a každému se sbíhaly sliny. Každých 5 minut se moji chodili ptát, kdy už budou? :))) Nestihli ani vychladnout a byly pryč, takže příště udělám z dvojité dávky. Autor: Jaja79

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.11.2015

Kategorie: Rohlíky, Moučníky, Chuťovky, Pečivo

SUROVINY

Těsto:

4 ksvejce
200 gkr. cukr
200 gpodmáslí
125 gsádlo nebo máslo
1 kostkadroždí
1 lžičkasůl
1 kscitron - kůra
1 bal.vanilkový cukr
175 mlmléko
1250 ghladká mouka

Dále budeme potřebovat:

žloutek na potření
kr. cukr na posypání
marmeláda, nutella, pudink, ...

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. 50 ml mléka zahřejeme, přidáme 1 lžíci cukru, 1 lžíci hladké mouky a droždí. Necháme vzejít kvásek.
  2. Vajíčka vyšleháme vidličkou, přidáme cukr, vanilkový cukr, vlažné mléko, sůl, kůru z citronu, podmáslí, rozpuštěné máslo nebo sádlo a prosátou mouku.
  3. Pak přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na kuličky o hmotnosti 100 g a na pomoučené pracovní desce je rozválíme do tenkého kruhu. Potřeme připravenou nádivkou (nutellou, marmeládou, pudinkem nebo čímkoliv, co máte rádi) a srolujeme.
  5. Rohlíky ukládáme na papírem vyložený plech na pečení, necháme je kynout půl hodinu zakryté utěrkou, potřeme je rozšlehaným žloutkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme do zlata při teplotě 180 stupňů.
  6. Těsně před koncem pečení vrch posypeme kr. cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit