Jemné tvarohové knedlíky

Jemné tvarohové knedlíky, které můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní jídlo se sladkou omáčkou.

Přidal:, 30.7.2015
Kategorie: Sladká jídla, Ovocné knedlíky, Dezerty, Oběd, Přílohy
Recept Jemné tvarohové knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 šálkyjemný tvaroh
2 ksvejce
3 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
2 šálkyhladká mouka
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme s vajíčky, přidáme cukr, sůl. Do zpracované hmoty přidáme mouku. Těsto by mělo být měkké a mělo by se s ním snadno pracovat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na pomoučené pracovní desce těsto zpracujeme do válečku, který pěstí utlačíme. Nakrájíme na malé kousky, které házíme do vroucí vody.
  3. Hned když knedlíky vyplavou na povrch, 3-4 minuty vaříme a děravou vařečkou je vyjmeme. Polijeme rozpuštěným máslem a papáme. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie

Zdroj: Povar