Jemné tvarohové knedlíky

Jemné tvarohové knedlíky, které můžete podávat jako přílohu nebo jako hlavní jídlo se sladkou omáčkou.

Recept Jemné tvarohové knedlíky

Suroviny

Budeme potřebovat:
3 šálkyjemný tvaroh
2 ksvejce
3 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
2 šálkyhladká mouka
100 gmáslo

Postup přípravy

  1. Tvaroh utřeme s vajíčky, přidáme cukr, sůl. Do zpracované hmoty přidáme mouku. Těsto by mělo být měkké a mělo by se s ním snadno pracovat.Tip: 22 nejlepších receptů na velikonoční saláty a jiné pochoutky
  2. Na pomoučené pracovní desce těsto zpracujeme do válečku, který pěstí utlačíme. Nakrájíme na malé kousky, které házíme do vroucí vody.
  3. Hned když knedlíky vyplavou na povrch, 3-4 minuty vaříme a děravou vařečkou je vyjmeme. Polijeme rozpuštěným máslem a papáme. Dobrou chuť!Tip: Velikonoční mazanec

Zdroj: Povar